Brian Mulligan

“In the entire field of musculoskeletal medicine there are no other hands-on-manual-therapy-concepts being taught that when indicated give you an instant pain free result. A bonus is that it only takes about 2 minutes or less to test if they are indicated and with appropriate handling skills they should prove to be effective in 70% of patients”. Deze quote komt van Brian Mulligan, de grondlegger van het MULLIGAN™ Concept.

Wie Brian Mulligan live heeft meegemaakt tijdens een lezing of cursus, zal deze ontmoeting niet snel vergeten. Door meer dan 50 jaar vakmanschap te combineren met een enorm gevoel voor humor heeft hij zijn methode in de afgelopen 25 jaar op de kaart gezet. In 2007 ontving hij uit handen van de voorzitter van de WCPT een “International Service Award” voor zijn buitengewone verdiensten voor de fysiotherapie. Vervolgens ontving hij in 2016 de prestigieuze Maitland Award van het I.F.O.M.P.T. in Glasgow voor zijn bijdrage in de manuele therapie. 

Brian Mulligan woont in Nieuw Zeeland, Wellington. Hij runde daar jarenlang zijn eigen praktijk en was daarnaast decennia lang actief in het doceren van het door hem ontwikkelde concept. Thans is Brian Mulligan 86 jaar, maar nog steeds actief voor de MULLIGAN™Concept Teachers Association. 

Cursussen Mulligan Concept zijn een verademing doordat vooral de praktijk ruime aandacht krijgt en de geleerde vaardigheden direct kunnen worden toegepast. Door in de huidige tijd te werken met pijnvrije, en dus veilige technieken heeft het MULLIGAN™ Concept snel veel aanhangers verworven. Brian Mulligan’s technieken staan ook bekend als MWMS (Mobilisations With Movement), NAGS, SNAGS en PRPS. Bekijk zeker de video film “This is the MULLIGAN™ Concept – 2019” via deze website of via onze social media kanalen om uitgebreider kennis te maken met deze inspirerende persoonlijkheid!