René Claassen

René Claassen deed zijn eerste werkervaring op bij de Koninklijke Luchtmacht. In deze periode behaalde hij zijn diploma Cyriax en Manuele Therapie. Daarnaast volgde hij de cursussen van het Mc Kenzie Concept, Jenny McConnell en volgde hij diverse andere opleidingen op het gebied van de Manuele Therapie.

In 1990 startte René zijn eigen praktijk in Vught. Ervaring in de sportwereld deed hij op met het begeleiden van nationale sportteams, zoals de dames hockeyselectie ( 1992-1994) en de nationale zwemploeg (1999-2000). Afgelopen jaren heeft hij zich toegelegd op specifiek de golfsport in combinatie met fysiotherapie. Naast de cursussen MULLIGAN™ Concept, doceert René Claassen 1x per jaar de cursus BACKtoGOLF (Golf en fysiotherapie)

In 1994 liep René samen met Peter een aantal weken stage in de praktijk van Brian Mulligan in Nieuw Zeeland, om zich intenser te verdiepen in diens concept. Na de oprichting van de MULLIGAN™Concept Teachers Association in 1995 is hij 10 jaar voorzitter geweest van deze organisatie. Momenteel is hij, binnen de MCTA-groep vooral betrokken bij de rechten en afdrachten op het gebied van de producten, publicaties en trademark issues. René Claassen doceert het concept in Nederland, België en Polen.

In 2017 ontwikkelde René samen met collega Jack Miller de MULLIGAN™Concept app, een zeer gebruiksvriendelijke app waarop meer dan 150 technieken gedemonstreerd worden. (Ook te downloaden via deze website.)

René woont in Den Bosch, Noord-Brabant en is daar ook werkzaam in een eigen praktijk (CityFysio) die hij runt met zijn collega, tevens zijn zoon, Rogier.

 

Keynote speaker

 • Gastcollege over het Mulligan Concept voor opleidingen: 2de master kinesitherapie en revalidatiewetenschappen: afstudeerrrichting MSK en het postgraduaat manuele therapie aan de UAntwerpen, November 2021
 • Conference AET-TM, Spanish Physiotherapy & Manual Therapy Association, “Pathogenesis of mechanical dysfunction of the rotator cuff”, Madrid, Spain, November 2015
 • European School of Physiotherapy, Amsterdam, NL, March 2015
 • Faculty of Kinesiology and Rehabilitation Sciences, University of Leuven, Belgium, November 2014
 • Academy of Physical Therapy THIM van der Laan, Nieuwegein, NL, May 2012, 2013, 2014
 • 1e National Congress Elastic Taping, Ede, NL, December 2012
 • NVMT congress, speaker and member of the forum, March 2009 

 

  Peter van Dalen

 

Peter is in 1983 als fysiotherapeut afgestudeerd aan de Academie van Thim van der Laan in Utrecht. Via een aantal banen in het buitenland kwam hij uiteindelijk bij Defensie terecht. Daar heeft hij 12 jaar voor gewerkt en veel ervaring opgedaan met het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat. In 1997 behaalde Peter van Dalen zijn diploma manuele therapie in het Maitland Concept. Daarnaast heeft hij Sportfysiotherapie gedaan (IAS), de Mc Kenzie cursussen gevolgd en veel andere nascholing op het gebied van het musculoskeletale systeem.

In 1993 volgde hij een cursus van Brian Mulligan in Nederland. Onder de indruk van de direct zichtbare resultaten besloot hij, samen met zijn collega René Claassen, naar Nieuw Zeeland te gaan om daar een aantal weken in de praktijk van Mulligan in Wellington over zijn schouder mee te kijken. Sinds 1995, het jaar waarin de MULLIGAN™Concept Teachers Association (MCTA) is opgericht, geeft hij les in deze methode. 

Naast de cursussen in Nederland doceert Peter in een aantal landen in Europa, waaronder Turkije en Slowakije, maar ook in Suriname en op de Nederlandse Antillen. De laatste jaren is hij ook bezig om op het Afrikaanse continent het Mulligan Concept bekender te maken. Peter is momenteel regiomanager voor Europa van de MCTA.

Keynote speaker 

 • HAN School of Physiotherapy, Nijmegen, 2015, 2017,2018
 • Turgut Ozal University, Ankara, Turkey, March 2013
 • Istanbul University of Health Sciences, December 2012
 • Academy of Physical Therapy THIM van der Laan, Nieuwegein, NL, May 2011