Ervaringen van collega’s

WAAROM COLLEGA’S U ADVISEREN DE CURSUSSEN MULLIGAN CONCEPT TE GAAN VOLGEN

 

Hieronder kunt u reviews lezen van collega’s.

Wij vragen met regelmaat cursisten om feedback of om een review achter te laten. Ook behoefte om een reactie achter te laten na afloop van een cursus? Schrijf ons via het contactformulier op de website. 

De video clip op deze pagina is opgenomen ter gelegenheid van ons lustrum in 2015, maar de content is nog steeds actueel! Vandaar dat we deze clip hier toch nog laten zien en u adviseren deze zeker te bekijken indien u overweegt de cursus te gaan volgen. Bekijk meer video clips via de home page, scroll naar onder, of ga naar ons You Tube kanaal.

Mulligan is een snelle effectieve methode om snel disposities op te sporen in het bewegingsapparaat. Een mulligan therapeut kan door het toepassen van het concept sneller en beter via klinisch redeneren tot een diagnose komen op functiestoornis gebied en deze snel en effectief oplossen. De patiënt ervaart meteen effect. Mijns inziens is dit de cursus die iedere afgestudeerde fysiotherapeut als eerste zou moeten doen in het belang van de patiënt.
Erik van Putten, Fysiotherapeut, Sportfysiotherapeut, Manueel therapeut, CMP

Het Mulligan Concept is een “must” voor elke fysiotherapeut die werkt in de eerste lijn. Op onze praktijk is dit concept standaard in onderzoek en behandelen. De resultaten zijn klinisch zeer evident en direct meetbaar en doordat de behandelingen pijnvrij gegeven worden, zijn patiënten bij ons enorm tevreden.

Wobbe Wolters, Fysiotherapeut, Manueeltherapeut, CMP

Omdat: het aanleren van deze zachte technieken een omslag heeft gegeven in mijn therapeutisch denken en handelen, met deze technieken zijn alle wervels subliem te mobiliseren, hetgeen met de hardere aanpak niet mogelijk was. Mijn patiënten en ook collega’s die met mij kijken zijn allen erg enthousiast. Ik zou iedere manueel therapeut willen adviseren na hun reguliere opleiding de Mulligan cursus te gaan volgen.

Kees Toppen, Manueel Therapeut, CMP

Het praktisch concept aangeboden in de cursusdagen is snel toepasbaar. De regels zijn helder, indien de techniek goed wordt uitgevoerd kan er snel resultaat zijn; het kan snel beslissend zijn of het toepassen van Mulligan technieken geindiceerd is. Klinisch redeneren wordt vanuit musculo skeletaal perspectief eenvoudig maar gedegen aangereikt. behandelfrequentie wordt lager, tevredenheid van patiënten hoger. Regelmatig worden “miracles” ervaren door de patiënten. Patiënt (studente fysiotherapie 2008) kon 10 jaar haar linker schouder niet aanraken met haar gelijknamige hand. Tijdens een val van haar paard, is haar elleboog overstrekt. Ze kreeg na behandeling het advies er “mee te leren leven”. Ze kan na 3 repetities van een Mobilisation with Movement techniek toegepast aan de elleboog haar schouder weer (en nog steeds!) aanraken. Dáár “mee leren” leven heeft haar geen moeite gekost.

Tim van der Stam, Fysiotherapeut, Docent opleiding Fysiotherapie, CMP

One Miracle A Day, heerlijk gevoel om in een vingerknip langdurige pijnklachten te verhelpen. Simpel, duidelijk en effectief! Dankzij het Mulligan Concept ging er voor mij een nieuwe wereld open, manuele therapie op een hoger niveau ….

Nek, schouder, elleboog, rug, heup, knie: met het arsenaal aan technieken van het Mulligan Concept kan ik zowat iedereen snel en effectief helpen. Dankzij het Mulligan Concept werd ik een beter manueel therapeut en het leuke is dat patiënten zich betrokken voelen bij de behandeling en dankzij de verschillende oefeningen thuis verder kunnen oefenen.

Daan Groffils, Manueeltherapeut, CMP

Had ik maar 20 jaar geleden kennis gemaakt met het Mulligan Concept. Als manueel therapeut kan ik met dit concept veel beter en veiliger werken. Vroeger hoorde pijn en napijn erbij, nu weet je dat het helemaal niet nodig is en dat je iets verkeerd doet. Het concept en de instructie dvd’s houden mij scherp.

Martin van der Hoek, Manueel therapeut, CMP

Bij elke behandeling ben ik blij dat ik eerst uit mijn grote hoeveelheid pijnvrije handgrepen van Mulligan kan kiezen om een eerste effect te bewerkstelligen. Dat geeft de patiënt zeer veel vertrouwen! Daarna komt de rest (advies, oefentherapie, tape). Vooral mobiliserende technieken voor de heup en bekken zijn favoriet.

Het zijn fantastisch praktische cursussen, waarbij je technieken leert, die je de volgende dag direct in de praktijk kunt toepassen.

Petra Hasper, Fysiotherapeut, Manueeltherapeut, CMP

Omdat: patello-femorale knie klachten d.m.v. deze methode zeer makkelijk te verhelpen zijn. Tevens zijn nekklachten m.b.t. deze methode pijnloos en bereikt men in zeer korte tijd (4/5 behandelingen) een optimaal resultaat waarbij de patient zeer snel van zijn bewegingsbeperking afkomt.

Kortom het is een erg leerzame en geschikte methode en de moeite waard om in je vingers te krijgen. Leuk om te doen.

Walter Botman, Fysiotherapeut, CMP

Omdat de cursus mij een snelle en effectieve manier van mobiliseren heeft geleerd, waarbij met name het directe resultaat aanspreekt. Mijn manier van werken is door het volgen van de cursus flink veranderd; ik grijp nu vaker als eerste naar deze technieken, omdat het daarna makkelijker wordt om patiënten goed en pijnvrij te kunnen belasten.

Frits Berveling, Fysiotherapeut, CMP

Vorige

Volgende