MULLIGAN™ Special

Functional Examination and treatment of the Pelvis using Mobilisation with Movement

Data: nog in overleg, hopelijk weer in 2022 of begin 2023!

Docent: Mark Oliver (Perth, Australië), René Claassen en Peter van Dalen (NL)

Tijdens deze tweedaagse praktische cursus leren cursisten nieuwe onderzoeks-en behandeltechnieken voor het SI gewricht, “pubic symphysis en pelvic dysfunction”. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Mulligan Concept en de “mobilisation with movement “(MWM) technieken. De technieken in deze cursus zijn ontwikkeld door één van de officiële MULLIGAN™docenten: Mark Oliver uit Perth, Australië. Mark Oliver deed veel onderzoek naar de lumbar spine biomechanics en publiceerde in vele internationale magazines. Hij ontving al in 2009 een Award van de Australische fysiotherapie federatie voor zijn “outstanding contribution to physiotherapy education”.

Voertaal:  Engels, maar er is Nederlandse assistentie van MULLIGAN™ docenten René Claassen en Peter van Dalen die de cursusleiding vormen.

Doelgroep: fysio- en manueeltherapeuten. Minimale voorkennis MULLIGAN™ ABC cursus

Aantal deelnemers: maximaal 60

Cursustijden: Aanvang om 09.00 uur (zaal open om 08.30 uur) tot 17.00 uur. In totaal 12 contacturen.

Studiebelasting (+/- 6 uur) qua huiswerk:
1. Er wordt van u verwacht dat u intensief, vooraf aan deze cursus de anatomie van de botten, ligamenten en neuromusculaire systemen gerelateerd aan de pelvis functie bestudeerd. Deze kennis moet paraat zijn vooraf aan de cursus. U ontvangt hiertoe de cursusmap vooraf aan de cursus digitaal. Pagina 11 t/m 23 van de digitale handout. Studiebelasting: 2 uur.
2. Er wordt van u verwacht dat u de terminologie behorende bij deze cursus kent. Pagina 5 en 6 van de digitale handout dient u hiervoor door te nemen en te bestuderen. Studiebelasting: 1 uur.
3. Er wordt vooraf aan de cursus van u verwacht dat u het hoofdstuk Panjabi’s Model of Stability heeft doorgenomen. pagina 24 en 25 van de digitale handout. Studiebelasting: 0,5 uur
4. Er wordt van u verwacht dat u vooraf aan de cursus de hoofdstukken over het SI en de Pelvis van de basiscursus MULLIGAN Concept ABC nog een keer doorneemt. Studiebelasting: 0,5 uur
5. Tijdens de cursus worden een aantal recente research artikelen besproken. U krijgt deze digitaal door gestuurd. Er wordt van u veracht dat u deze artikelen doorleest. Studiebelasting: 2 uur.

Didactische werkwijze:  Hoorcolleges afgewisseld met frequente praktische (oefen)sessies. U ontvangt aan het eind van de cursus een deelnamecertificaat, er is geen eindtoets

Kosten voor deze tweedaagse cursus: € 585,- inclusief lunch, koffie/thee en handout.

Accreditatiepunten:  14 punten voor het algemeen of manueel register KNGF/CKR

 

Locatie: Hotel Vught (Van der Valk)

Datum: nog in overleg, hopelijk in 2022, anders begin 2023

Docenten: Mark Oliver (Australië), René Claassen (NL) en Peter van Dalen (NL)

 

Inschrijven