MULLIGAN™ CMP examen

 

NEXT LEVEL!

De voordelen:

  • U mag zich na het behalen van het CMP-examen, Certified Mulligan Practitioner noemen en/of (gecertificeerd) MULLIGAN™ Therapeut
  • Uw naam komt op de MULLIGAN websites te staan
  • Korting op cursussen van MULLIGAN opleidingen
  • Het is toegestaan te adverteren met het feit dat u gecertificeerd MULLIGAN™ Therapeut bent, u mag het CMP-logo gebruiken op uw eigen website, visitekaartje etc.

 

Hoe wordt u Certified Mulligan Practitioner/MULLIGAN™ Therapeut?

Na het afronden van de 6-daagse cursus MULLIGAN™ Concept ABC en (eventueel) de herhalingsdagen, kunt u facultatief het examen gaan doen.
U dient zich goed voor te bereiden op het examen.
Door het examen te doen, verkrijgt u een aanzienlijk hoger niveau qua kennis en vaardigheden.

Het CMP-examen organiseren wij voor de Belgische en Nederlandse kandidaten op dezelfde dag.
Daarvoor hebben wij een locatie in Zuid-Nederland vastgelegd (Hotel Vught, bij ’s Hertogenbosch.)
We adviseren u gebruik te maken van de CMP-trainingen, locatie is in ’s Hertogenbosch, NL.
Deze trainingen worden gegeven door Rogier Claassen. Rogier is gecertificeerd MULLIGAN therapeut en helpt u met de training op weg naar het examen. U kunt via deze website inschrijven voor de CMP-training. U kunt de training één-op-één doen, maar u kunt ook samen inschrijven, mocht u een collega hebben die ook het examen wil gaan doen. U kunt de training eenmalig doen, maar indien gewenst ook eens per maand of meerdere keren in de maand(en) vooraf aan het examen. Na de eerste training kunt u hier zelf afspraken over maken met de trainer. 

Het examen

Het CMP examen bestaat uit een theorie gedeelte en een praktijkgedeelte.
U bent gemiddeld één dagdeel kwijt voor het examen. Voor het theorie examen krijgt u een uur de tijd, voor het praktijkexamen dient u rekening te houden met maximaal 2 uur inclusief uitslag. U start met het theorie examen.

Voor het theorie-examen dient u het blauw/groene boekje Manual Therapy (7th edition) van Brian Mulligan goed te bestuderen. U krijgt tijdens het theorie-examen hierover 40 meerkeuzenvragen. U mag maximaal 8 fouten hebben.

Voor het praktijkexamen krijgt u 12 praktische opdrachten die volgens de principes van het concept dienen te worden uitgevoerd. U wordt ingedeeld samen met een andere kandidaat, die tijdens het examen uw proefpersoon is (en andersom).

Tijdens het praktijkexamen is het van belang de gevraagde technieken volgens de bekende parameters, een goede uitgangshouding, passieve mobilisatie door therapeut en actieve beweging door patiënt, “overpressure” etc, toe te passen.

De uitslag

Het CMP-examen kost u ongeveer één dagdeel. U ontvangt een examentijd waarop u aanwezig moet zijn. Uitslag volgt direct na afloop van het examen en wordt met u besproken door de examinatoren. Mocht u onverhoopt één van de twee (of beiden) onderdelen niet halen, dan krijgt u 1x de kans het examen (theorie en/of praktijk) over te doen

 

Datum CMP examen: maandag 12 september 2022 VOLGEBOEKT! Wanneer je nu inschrijft kom je op de lijst voor het voorjaar 2023!
Locatie CMP-examen: Vught NL, Hotel van der Valk
Kosten:
CMP-examen € 195,–
Cursustijden: 1 dagdeel
Didactische werkvorm: testen theoretische kennis en praktische skills
Examinatoren: René Claassen en Peter van Dalen (MCTA)

 

Inschrijven voor het CMP-examen

 

CMP trainingen, voorbereiding op het CMP-examen
Locatie:
CityFysio, centrum ’s Hertogenbosch (ook bereikbaar met trein, 10 tot 15 minuten lopen van CS)
Trainer: Rogier Claassen (CMP)
Tijdsduur: 3 uur met pauze, ochtend of middag in overleg
Kosten:
(Individuele) training 3 uur (inclusief pauze) € 165,-
(Mocht u samen met een collega willen komen dan kunt u dat van te voren overleggen, dan wordt dit tarief aangepast.)

 

Inschrijven voor een CMP-training